top of page
  • Foto van schrijverBianca

Waarom naar een krullenkapper gaan?


Waarom naar een krullenkapper gaan?

Allereerst ga je uiteraard naar een krullenkapper wanneer je krullen of waves in je haar hebt. Een krullenkapper is een kapster/kapper die zich uitsluitend richt op krullen. Inmiddels zijn er verschillende technieken die er voor zorgen dat het beste uit jouw krullen wordt gehaald. Bovendien met zoveel ervaring in krullen weet je zeker dat ze voor jou dé oplossing hebben om het beste uit jouw type krul te halen. Dat is nu exact het probleem! Er zijn heel veel verschillende soorten krullen met verschillende structuren. Dat vereist ervaring en deskundigheid. Helaas is het zo dat iedereen zich krullenkapper mag noemen, welke techniek dan ook, dus laat je niet verleiden door alleen een naam.


krullen-knippen


Doe eerst wat onderzoek.

Het beste kijk je eerst op de website van de salon,

Nog beter, check social media! een gepassioneerd kapper/kapper showt graag haar werk,

Voor en na foto’s van hun werk,

Check dan gelijk ook even of ze ook veel verschillende structuren van krullen laten zien, of vergelijkbare krullen van jezelf,

Mochten ze ook een knip techniek noemen, check dan ook even via google of dat je aan staat.

Mond op mond reclame blijft uiteraard de beste tip! Dus zie je iemand lopen met mooie krullen, vraag hem of haar waar ze naar de kapper gaat.

Krul knip techniek

Er is inmiddels een wildgroei aan technieken. Maar er zijn enkele cruciale verschillen. Of liever gezegd een paar cruciale weetjes voordat je een afspraak maakt bij een krullen kapper.


Over het algemeen genomen knipt een krullenkapper de krullen in droog haar vóór of ná. Voor een goed vallende bos krullen.

Je moet vooral jezelf navragen of je ook je eigen krullen nog glad willen kunnen föhnen.


krullen-knippen


Daarom werk ik persoonlijk graag met de Controlled Chaos cutting Techniek, of de CC Techniek. Met deze knip techniek kun je je krullen zowel krullen of stijlen en is op elke type krul toepasbaar.

Zelf vindt ik de CC techniek het beste passen bij type 2C tot de types 3 A, B en C passen.

Maar wij in 'tHaarhuys knippen bijvoorbeeld ook de:Global curl

Curlsys

En een techniek voor type 4 kinky, coily hair


Meer lezen over onze krulkniptechnieken?Verder is het heel persoonlijk wat voor jou de beste techniek is. Bovendien blijft het handwerk. Ieder gepassioneerd kapster zet haar/zijn werk toch naar eigen hand.CC techniek bouncy volle krullencurlsys meer krullen, meer beweging.

Luchtiger effect bij veel haar.


Global curl behoud lengte en wordt op droog haar geknipt.type 4 krullenVragen?

Stel ze gerust via instagram of info@hethaarhuys.beTip; stuur er een foto bij, en de producten die je reeds gebruikt, kan ik je nog beter helpen.

See You

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page