top of page
  • Foto van schrijverBianca

Wat een borstel kan doen voor krulharen?

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023


Je haar borstelen, voor de meeste haartypes is het de normaalste zaak van de wereld. Het wordt dan mooi glanzend, zacht en vrij van knopen en klitten. Maar krullend haar wordt een stuk minder blij van een haarborstel. Het maakt krullen pluizig, poreus, dun, en kan ze zelfs laten verdwijnen.


Door de juiste borstel te gebruiken voorkom je dit en kan je je krullen zelfs nog mooier maken!

Waarom krullend haar borstelen?

Een krul bestaat uit meerdere haren die samen een bundel vormen. Ga je krullen borstelen?

Dan verbreek je deze bundels en krijg je allemaal ‘losse’ haren. Je krullen verdwijnen dus en je krijgt er pluis voor terug. Dat moet je dus niet doen voordat je de deur uitstapt ;) Maar je haar uitborstelen voor of tijdens je wasroutine kan prima omdat je vervolgens bij het stylen weer bundels kan maken.

Er zijn dus twee redenen om je krullende haar te borstelen:


1. Om het te ontwarren

Je zal je haar af en toe moeten ontwarren om het vrij te maken van knopen en klitten. Personen met krullen wordt vaak aangeraden om dit met je vingers te doen of met een grove kam. Als dat voor jou goed werkt, dan heb je geen borstel nodig. Maar is dit niet voldoende, dan is het aangeraden om een haarborstel te gebruiken.


2. Om het te stylen

Je kunt een borstel ook gebruiken om je krullen te stylen. Zo kun je ze bijvoorbeeld nog meer definitie of volume geven. Door de juiste borstel te gebruiken creëer je weer krulbundels.De 2 borstels die ikzelf teste voor je;

Denman Brush

Dit is misschien wel de meest bekende borstel op forums voor krullend haar.

Deze lichtgewicht, plastic borstel heeft geen bolletjes op de pinnen en zorgt met zijn ontwerp voor een sterkere kruldefinitie. Daarnaast is de borstel makkelijk uit elkaar te halen. Dat is niet alleen handig om hem schoon te maken, maar ook geeft het de mogelijkheid om je krullen te beïnvloeden.

Bij type 2; heb je de 7 rijen nodig van je borstel

Bij type 3; zijn 3 of 4 rijen voldoende


Ook kan je door meer of mindere rijen de kruldefenitie veranderen. Leuk om te testen, wel even oppassen is niet zo snel terug in elkaar gestoken..

Zoals je wel kan zien op het filmpje 🤣🤣🤣

HH simonen wonder brush

Mijn favoriet zowel om de haren te ontwarren als meer kruldefinitie te geven in type 2 krulhaar.

Onze wonderborstel

De wonder brush is ontworpen om het haar en de hoofdhuid te verzorgen.

Hij beschikt over onze speciale smartflex borstelharen, die extreem flexibel zijn en beschermen tegen zowel gespleten haarpunten, als afbrekend haar.

Terwijl het ongemak van het ontwarren tot een minimum beperkt wordt.

De wonderborstel heeft ook een 3D-convex gevormd kussen dat is ontworpen om het contact tussen borstelhaar en het haar te verbeteren, ongeacht de hoek waarin de borstel wordt gebruikt! Op die manier kan je optimaal genieten van de ronde, bolvormige uiteinden die de hoofdhuid masseren en de bloedsomloop rond de haarfollikels stimuleren.


Belangrijk bij krullend haar borstelen

Een van de redenen waarom het beter zou kunnen zijn om je haar met je vingers uit te kammen, is omdat je dan meer gevoel hebt. Je merkt iets beter of je niet te veel of te hard aan je haren trekt. Met een borstel ga je toch al snel iets bruter te werk.


Een borstel kan daardoor zorgen voor beschadigd haar en meer haarverlies/-breuk. Wees daarom altijd voorzichtig. Borstel niet vanaf de wortel in een keer naar beneden de punten. Begin onderaan met ontwarren en borstel zo zachtjes naar boven. Vergeet niet om een (leave-in) conditioner of conditioner te gebruiken als het niet zo makkelijk gaat.


Conclusie: borstelen is geen zonde. Door je haar op het juiste moment en met de juiste borstel te borstelen kan je juíst voor mooie krullen zorgen. Het zorgt immers voor een betere kruldefinitie, maar ook voor een betere productverdeling én je kunt sneller ontwarren.


Dus hoe ga je te werk?

Na het wassen en verzorgen van je haren, gebruik je een leave inn conditioner naar keuze.

Dan breng je je favoriete product aan op lengtes en punten.

Dit product verdeel je met je borstel of kam naar keuze

Daarna goed scrunchen met je handen

Nog een nascrunchen met je tetra of microvezeldoek

Ploppen of diffusen maar.


Op bovenstaand Filmpje doe ik voor hoe je het product in de haren borstelt.


Op bovenstaand Filmpje het verschil tussen de HH simonsen en de Denman borstel.


Speciaal voor jullie: mijn haardagen op een rij.

Met elke dag een foto op hetzelfde tijdsstip.

Ik gebruikte hiervoor bij mijn wasroutine de HH simonsen wonderbrush.
Grove kam krullenkam


Let wel op!!!!

Door je haren goed te gaan verzorgen, gaan je haren en je hoofdhuid ook veel gezonder worden, hebben we je nu vrij sterke voedende producten aangeraden, is het niet zeker dat je ze de volgende keer weer nodig hebt, twijfel je?

Stuur ons gerust een bericht en we helpen je graag verder.

via mail info@hethaarhuys.be

Of sociale media. Hethaarhuysnijlen


Lieve groetjes Bianca


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page