top of page
  • Foto van schrijverBianca

Krulletjes bij kinderen
Mijn tips voor mooie gezonde haren, en krullen bij kinderen…Wil je graag gaan voor mooie natuurlijke krullen, en wil je weten hoe ze te verzorgen. Je laat bepaalde ingrediënten van haarproducten achterwege en hierdoor wordt je haar sterker en krijgt het zijn natuurlijke glans en krul terug. Natuurlijk is het haar van kinderen heel anders dan dat van volwassenen, nog veel minder beschadigd en veel natuurlijker, dus hebben kinderen ook minder haarverzorging nodig dan volwassenen, al wil dat niet zeggen dat je er helemaal niks mee hoeft te doen.

Mijn advies

De haren van een kind hebben niet teveel producten nodig, maar dat is hoe ik erover denk. Wil jij dat wel voor jouw zoon/ dochter, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen. De goede basis is een shampoo, om de hoofdhuid te reinigen, een conditioner om de haarschubben te sluiten, en een leave in om knopen de rest van de week te vermijden.

Bij kinderen met krultype 4 is een diepe verzorging, en zwaardere producten. En moisture wel aangeraden, maar opgelet was de haren niet teveel, want dan ga je ze telkens weer uitdrogen.


FINAL WASH

Als je voor het eerst begint met het gezonder maken van de krullen van je kind, dan begin je met een final wash, ik noem.het in ons salon een reset.. Dit is een eenmalige wasbeurt met een shampoo met sulfaten, waarbij je alle siliconen en shampoo resten van vorige shampoos e.d. uit het haar verwijdert. Wij gebruiken hiervoor de reset shampoo van pretty curly girl.

HAARMASKER

Na de final wash heeft het haar extra verzorging nodig, dus kan je het beste een haarmasker gebruiken om het weer extra te voeden. Bv de deep proteine of deep moisture conditioner van pretty curly girl, of marlie bio masker.

tip voor een masker bij kinderen te laten inwerken;

Misschien als ze in bad aan het spelen zijn, of maak de haren een beetje nat met een waterspuit, breng dan een beetje masker aan in de lengtes.

Laat dit een 30 tal minuutjes inwerken, was daarna de hoofdhuid, of bij type 4 krullen niet wassen enkel de haren spoelen, dan de gewone conditioner en daarna breng je nog een beetje leave in aan…

Je mag tot 1x per maand een masker gebruiken, als je kind dit leuk vindt, zeker in de zomer bij veel chloor, en zeewater… maar dat is bij kinderen meestal nog niet perse nodig.

SHAMPOO EN CO WASH

Na de final wash hoef je de haren van je kind niet meer zo vaak te wassen. Je kunt ervoor kiezen om nog 1x per week te wassen met een natuurlijke shampoo zoals bijvoorbeeld de peach, goij berry, green tea of dandellion shampoo van o’right. Of onze nieuwe super star collectie van pretty curly girl... of de laatste nieuwe onze mas newen shampoo.. Na de shampoo zou ik wel een conditioner of leave in gebruiken, zodat het haar weer wat extra voeding krijgt. Is het haar van je kindje tussendoor vuil geworden, dan kan je het goed spoelen met alleen water of eventueel alleen een conditioner gebruiken om het weer lekker fris te maken. Hiervoor zijn de bamboo conditioner van o'right of de tangles en knots conditioner van pretty curly girl prima.


LEAVE IN

Om te beginnen is leave in een product dat echt nodig is.

Je kan kiezen om de leave in te gebruiken die je ook voor jezelf gebruikt, maar dan in een kleinere hoeveelheid. Zelf vind ik voor kinderen een leave in spray handig, zoals de rose water van pretty curly girl of de green tea mist spray van o’right, verdeel een beetje leave in in de nog kletsnatte haren van je kind. Kam de haren door met je vingers of met een kam en knijp, scrunch daarna de krullen van je kindje wat droger met een tetradoek, of oude t-shirt.

Wil je de krullen wat extra kracht geven? Knijp er dan een beetje gel/ krulcreme in, droog ze dan met een diffuser, of doe zoals ik op onderstaande foto even ploppen..heb je een feestje?En wil je alles uit de kast halen? Dan kan je de haren drogen met de diffuser daarover meer in styling.

STYLING

Het is zeker niet nodig om de haren van je kind te verstevigen, maar wil je wel iets van een gel gebruiken, dan kan je bijvoorbeeld de curl enhancing cream van o’right of de pretty curly girl serum of flaxseed gel, of de super star gel speciaal voor kids, met of zonder geurtje aanraden.

Bij wat grotere kinderen kan je de haren al eventueel drogen met een diffuser en met koude lucht, maar de meeste kinderen zitten daar niet op te wachten dus ik zou het lekker aan de lucht laten drogen. Het diffusen is wel leuk indien je naar een feestje gaat.

REFRESHEN

Laat je kleine krullenbol op een satijnen kussensloop slapen, zodat de krulletjes ’s nachts niet teveel schuren over het kussen. Zijn de krullen in de ochtend niet meer mooi, dan spray je ze vochtig, met een lekje leave in in het reeds gekookte water, je kookt het water om bacterieen te vermijden, enkel water droogt de haren te hard uit, kam je ze weer even door met een grove kam en vervolgens knijp je de krullen er weer opnieuw in. Ik zou er niet opnieuw product aan toevoegen, om te voorkomen dat je kindje build-up krijgt (en opeenstapeling van haarproducten.


Ik op mijn beauty pillow samen met de juiste producten naar knoop, en pluisvrij haar...


Ontwarren

Probeer jezelf aan te leren om de haren van je kind alleen te kammen of ontwarren als het helemaal nat is, en dit enkel met conditioner in de haren. Zo bescherm je de haren. Zelf kam ik mijn haren alleen bij een wasbeurt met een HH simonsen brush tangle teezer, afrokam of Denman.

Krullen VOOR BABY’S?

Wil je ook al de haartjes verzorgen van je baby? Simpel was ze zo weinig mogelijk, bescherm de hoofdhuid, en breng een beetje olie aan op de hoofdhuid. Gebruik zachte producten, ik stel je graag de mallow shampoo voor van o’right.En wil je jouw krullenbol graag laten zien?

Of heb jij nog een leuke anekdote, of een toffe tip… ook ben ik dol op foto’s dus mailen maar….


De curly star lijn voor kinderen met wat fijner haar krultype 2


De o'right voor kinderen met veel dik haar krultype 3 a 4


Krullenpakket mee met de mamaLieve groetjes Bianca


Recente blogposts

Alles weergeven

Knopen

Комментарии


bottom of page