top of page
  • Foto van schrijverBianca

Krullen en slapen


Slapen met krullen...

Wakker worden, opstaan, in de spiegel kijken en zo de deur uit kunnen het lijkt te mooi om waar te zijn, maar inmiddels krult mijn haar zo goed dat ik zeker drie dagen vooruit kan zonder er iets aan te hoeven doen!


READY TO GO

En als ik zeg niets, dan bedoel ik bijna niets. Ik ga enkel met mijn handen mijn haren van mijn hoofdhuid losschudden, en droog scrunchen... zoals ik wel eens voordoe in 'tsalon.


Zonder ze opnieuw nat te maken.

Zijn mijn krullen ready to go! Hetzelfde geldt voor de tweede dag na het wassen en met een beetje geluk werkt dit ook de derde dag na het wassen nog zo.

Vanaf dag 3 of 4 moet ik gaan kiezen, ga ik voor een refresh? Is meestal mijn keuze!!! doe ik een co-wash ( niet mijn ding maar misschien wel bij mensen met type 3 of 4) of steek ik mijn krullen gewoon op zodat ik nog een paar dagen vooruit kan (doe ik eigenlijk nooit). Maar hoe doe ik dat nu eigenlijk, hoe zorg ik ervoor dat mijn krullen mooi blijven tijdens mijn slaap?


GEDULD

Eerst en vooral geef je haar de tijd om te wennen. Toen ik net een maand krullen had, kon ik absoluut nog niet langer dan één dag met mijn krullen doen. Dat heeft echt wel even geduurd. Hoe langer je jouw haren goed verzorgd, hoe gezonder ze zullen worden en hoe langer je krullen mooi blijven. Klinkt eigenlijk best logisch toch? In het begin had ik ook veel last van knopen😉


Natuurlijk krijg ik wel wat hulp bij het mooi houden van mijn krullen gedurende de nacht, namelijk van mijn satijnen kussensloop. Door de gladde stof hebben je krullen minder te lijden en word je na een nacht slapen wakker met veel minder, of misschien zelfs wel zonder, klitten of pluis. Denk maar aan een lederen of een stoffe zetel, ook een groot verschil he.


Extra tip voor rugslapers, leg je krullen als een krullenkroon omhoog als je gaat slapen, dan lig je er aan het begin van de nacht al niet op 🤣


BONNET

Wil je je krullen nog beter beschermen, dan kan je ervoor kiezen om een bonnet op te zetten. Een bonnet is eigenlijk een soort van satijnen slaapmutsje, lijkt wel wat op een badmuts, die je dus ’s nachts opzet om je krullen te beschermen tegen het schuren van je kussensloop. Draai of beweeg je heel veel tijdens de nacht? Dan kan ik me voorstellen dat dit je haar beter beschermt dan een satijnen kussensloop.

Zeker aan te bevelen vanaf krultype 3c.PINEAPPLE

Heel veel dames met krullen slapen met hun haar in een pineapple. Een pineapple is een hele losse staart, bovenop je hoofd. Op deze manier zorg je ervoor dat je ’s nachts niet op je krullen ligt en je krullen zoveel mogelijk in vorm blijven. Deze manier zorgt er ook voor dat je haar minder gaat pluizen. Ikzelf doe dit nooit, ik slaap altijd met losse haren, dat werkt voor mij prima, maar probeer het eens uit zou ik zeggen.

En laat het me zeker weten in de opmerkingen.


MET CAST

Een manier die voor mij super goed werkt, het slapen met cast. ’s Avonds je haar wassen en drogen, en dan met je haar in de cast (met harde krullen) gaan slapen. De volgende ochtend word je wakker zonder cast en heb je mooie zachte krullen.


En tot slot, heb je zo je best gedaan om te zorgen dat je krullen mooi zijn gebleven en is het niet gelukt? Dan kan je altijd nog proberen om te refreshen.Succes en slaap lekker.

Lieve groetjes BiancaRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page