top of page
  • Foto van schrijverBianca

De zomer, wat doet de zon met je haren, en hoe te beschermenZomertips om je krullen te beschermen!!


Op massale aanvraag van jullie, komt hier hopelijk het antwoord.


Laten we beginnen met een tip, die super belangrijk is. Zomer betekent zon , en zon betekent droge krullen en zelfs wel beschadiging. Je kan beter voorkomen dan genezen!!!

Dusss liefst niet te lang met je haren in de directe zon, bescherm je haren, zoals je je huid beschermt, of nee zelfs beter, want eigenlijk vergeten we onze huid ook best veel in te smeren.


De zomer door komen met prachtige krullen!

It’s summertime!

We kunnen nu al heerlijk genieten van het zonnetje.

Maar het brengt ook probleempjes mee voor je huid en haar. Door de hitte en de stralingen van de zon, kunnen je huid en haren erg beschadigd geraken, dus smeer je in!

Ik geef je graag een aantal tips:


Tip 1: Haren sealen met olie

En wie me kent weet dat ik geen fan ben van olie in je haren, maar wel om je haren te beschermen!!!!


Het is erg belangrijk om dus genoeg vocht in je haren te houden , en dat kan je doen door middel van een olie . Als je een leave in conditioner /conditioner hebt gebruikt , pak dan een goede olie/serum om je haren ermee te sealen .Door je haren te sealen blijft het vocht langer hangen in de haren.

Hoe seal je je krullen met olie ?

Verwarm de olie in je handen door met je handen over elkaar te wrijven. Doe je haar tussen beide handen ga van boven naar beneden om je krullen glad te strijken en zo pluizen te voorkomen. Kneed/scrunch dan je haar van onder naar boven. Als je echt droge haarpunten hebt, dan kun je de sealer (olie) ook slechts op je haarpunten aanbrengen.

Een natuurlijke olie is een erg goede manier om je haar te beschermen. Hier zit een UV filter in.. vb de natuurlijke olieen van By Creosa dan adviseer ik je graag de sesam olie, de monoi olie of de verzorgende olieen van o'right


Tip 2: Hoe bescherm je je haar tegen chloor?


Simpel! Maak je haar vast in een dotje!!!

Of maak het eerst nat met kraanwater. Waarom?

Doordat het haar reeds vol zit met kraantjes water, kan het 'slechte' chloor of zoutwater er niet meer bij.

Toch kan het zijn dat deze stoffen het haar wel binnendringen. Daarom is het heel belangrijk om je haar weer goed uit te spoelen met kraanwater na het zwemmen, doe daarna wel altijd eerst je Conditioner,en daarna een leave in conditioner in je haren om je haarschubben terug te sluiten, daarna eventueel je olie zoals hierboven beschreven.


Tip 3: moisture, moisture, moisture!

Maar let op, en denk aan onze beton, want doordat je haren veel in chloor en zoutwater zitten, en je misschien niet steeds de tijd hebt om je haren mooi te verzorgen, is op tijd en stond een goede deepco met een proteine masker ten zeerste aan te raden!!

Twijfel je of je haren dit wel nodig hebben?

Neem dan even een kijkje op deze link


Niets is zo belangrijk om je haar te voeden met vocht (moisture) en proteine (bouwstoffen). Je haar kan enorm droog worden van al het zeewater, chloor en natuurlijk de zon. Denk aan een deepco of masker. Dit voedt je haar weer enorm.

Wij zijn absolute fan van de deep moisture en de deep proteine conditioner van pretty curly girl


Tip 4: Neem een rose water spray mee.

Dit is erg belangrijk voor tussendoor. Voelt je haar droog aan? No problem! Even je haar vochtig sprayen en ready to go!

Jouw must have deze zomer!


Tip 5: Draag een satijnen sjaaltje, zomerhoed of een pet. Satijn is super zacht voor je haar en huid (denk aan een satijnen kussensloop). Dit beschermt het haar plus het is lekker zacht. Alhoewel ik zelf zelden of nooit iets op mijn hoofd zet...

Tijdens het zwemmen is het handig om een badmuts te gebruiken , maar dat ziet er niet altijd leuk uit ! Daarom hebben wij daar een oplossing voor. Snel naar tip 6..lol


Tip 6: vlecht je haar.

Doe wat leave-in in je haar, maak een mooie losse vlecht, of knot in je haar en je kan de hele dag verder.

Hierdoor ontstaan er geen knopen, plus als je de vlechten eruit haalt zit het ook super leuk!


Tip 7: Gebruik niet teveel shampoo!

Doordat je, je haren vaker gaat spoelen met water door het zwemmen etc., wordt je haar en hoofdhuid al deels gereinigd. Daarom wil je je haar en hoofdhuid niet nog eens reinigen, je hoofdhuid kan hierdoor nog meer uitdrogen, wil je het echt wel wassen gebruik dan een co wash.. Is goed voor mensen met type 3 krullen, en mooie dikke volle haren, voor mij persoonlijk werkt het niet ik vindt het veel te zwaar.


Tip 8: hydrate yourself!

Drink voldoende water.

Dit is niet alleen belangrijk voor je lichaam, maar ook voor je haar. Voeding begint van binnenuit! Of te wel, genoeg tips om de zomer goed door te komen.

Enjoy the summer and enjoy your Curls!Samenvatting

Je hebt vakantie en dan is genieten de boodschap!!!

Dus best je haren niet in het chloorwater is de beste optie... Haren toch nat geworden? Goed uitspoelen, conditioner Leave in en je routine doen... Weet je op voorhand mijn haren gaan sowieso nat worden, maak ze dan al op voorhand nat, met water van de kraan.. daarna zoals hierboven beschreven, spoelen cond, leave inn, en een olie om je haren te sealen, etc.. alvast veel plezier xxx


is alvast een prima start!!! Al zijn er nog vele toffe pakketjes, en samenstellingen.. twijfel je? Stuur me gerust een foto via mail of instagram en ik help je graag verder.


Veel plezier en geniet van je welverdiende vakantieIk toon je nog graag een filmpje van mijn vakantie in 2022, Frankrijk 43 graden, puffen a volonte, geen haardroger mee, de 1 ste keer in mijn krullenavontuur..

1 x thuis mijn haren gewassen, niet in chloor water geweest, wel met de haren los in de rivier ( regenwater) elke avond mijn haren gespoeld in de douche, conditioner aanbrengen, leave in, en de flaxseed gel..

En scrunchen!!! Want dat is een groot verschil.. natuurlijk deed ik op vakantie ook een test voor jullie, en liet ik mijn haren gewoon gekamd aan de lucht drogen.. bij deze het 'prachtige' helemaal niet resultaat.


Lieve groetjes Bianca


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page