top of page
  • Foto van schrijverBianca

Krulharen drogen een GO of NO? Mijn ervaring zegt een absolute GO!

Bijgewerkt op: 30 jun.

Mijn ervaring zegt een absolute GO! Zeker als je zoals ik wavy haar hebt.. Ik persoonlijk zou zelfs als ik krulhaar zou hebben, mijn haren drogen. Dat voel en merk ik aan de reacties van mijn klanten... mijn vragen zijn dan; *hou je van volume? *Droog je soms thuis je haren? Antwoorden zijn; *Nee niet teveel volume. *Nee steeds aan de lucht laten drogen. Grappig, als ik dan mijn stappenplan uitleg en vertel dat bij de krullenkniptechnieken steeds de haren gedroogd worden, zie ik lichte paniek in de ogen...maar eens ze het resultaat te zien krijgen, geloven ze hun eigen ogen niet... en krijg ik reacties van wow en ohhh soms ook sprakeloosheid...voor sommige staat het in het begin net iets te bol, maar zoals jullie weten zakken krullen snel uit.. en krijg ik de dag erna ook nog positieve feed back... i love it!!! En waarom ik nu echt graag mijn krullen droog.. dat vertel ik je graag even, en wil ik ook mijn eigen ervaring laten zien.

*Je hebt eens iets anders.

*Meer volume en bounce

*Sneller droog, dus krullen zakken niet uit door te lang nat te zijn


Toen ik in de week ´t verschot kreeg in mijn nek en het mijn haarwasdag was, stond ik daar... damn.. nu kan ik mijn haren niet drogen... het resultaat kan je hiernaast zien .. ja een bad hair day daar lopen we niet mee te koop he🤪.

De dag erna gaf ik mijn nek nog de nodige rust om de volgende dag te refreshen. Ik deel graag mijn resultaat met je...want elke dag je haren wassen, is not done!!!

Ben jij ook benieuwd?

Wat een verschil he, enkel door te refreshen.


Hoe droog je nu je haren het beste?

In het kapsalon gebruik ik de Dyson, en de Laifen diffuser..

Voor thuisgebruik adviseer ik graag de bellissima diffuser

Thuis gebruik ik een oude parlux droger en diffuser van HH simonsen. En wat is het verschil? Ik merk amper iets, misschien droogt de ene droger iets trager dan de andere, en maakt de andere weer wat meer lawaai dan de ene.. kortom er zal altijd wel iets zijn... Toch is de manier van drogen belangrijker dan de droger. Na het wassen gebruik je in kletsnatte haren een leave inn al naar gelang van de porositeit van je haren is dat een beetje, veel, zware of een lichte leave inn. Kam deze door met de denman borstel. Daarover later meer. Dan gebruik je een nootje van je gewenste krullenproduct. Verdeel dit goed in je haren, ga ondersteboven hangen en scrunch de producten goed in je haren.

We nemen nemen een tetra, hydrofiel of een oude t shirt bij de hand en we scrunchen het overtollige vocht uit de haren.

Daarna starten we met het diffusen van onze haren.

Super belangrijk!!!.

We scrunchen niet meer!!!

We houden de diffuser tegen onze haren, wil je veel volume dan ga je diep in de haren, met de droger, minder volume, dan houd je de droger enkel tegen de haren.


Je zwiert je haren van onder, naar links, naar rechts, terug naar onder, en als alle haren droog zijn dan zwier je ze naar achter.

Ga met je vingers op de kruin over je hoofdhuid en maak de haren daar wat losser...en klaar ben je... .Slaap je op een satijnen kussensloop? Top...je zal snel het verschil merken, nog niet? Het is nog niet te laat...

Voor de volgende morgend, laat eerst je haren rustig wakker worden, ja ook je haren hebben tijd nodig om te ontwaken.

Ga voorover hangen, masseer je hoofdhuid los door met je vingers over je hoofdhuid te gaan, en srunch je haren.

Indien nodig ga je over tot een refresh.


Welke droger kies ik best?

Is heel moeilijk en hangt een beetje af van je budget.

Ik ben super tevreden van de Diva met super grote top waar we in 'tsalon dagelijks vele krullen kopjes drogen.. en tot wel 30% sneller door zijn spectaculaire technology lees meer op onderstaande link.

De goedkopere versies waar ik al over hoorde bij andere collega's zijn, en die nu met veel trots in mijn webshop te koop staat.

De remington droger, of de bellissima.

Refresh?

Daarover meer in een volgende blog.

Rest me nog een belangrijke vraag...

Welk team ben jij Team go of team no? Laat het me zeker weten in de comments...


Heb jij nog vragen of problemen? Stel ze me gerust ik wil het er graag over hebben in een volgende blog.Lieve groetjes Bianca


tips

verkrijgbaar in onze webshop


Gama piu haardroger

Denman brush


HH simonsen diffuserBeauty pillow


264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page