top of page
  • Foto van schrijverBianca

Do’s en don’t met krullen!Veerkrachtige krullen willen we allemaal wel toch? Een perfecte bos krullen die om je gezicht heen dansen en geen slappe, pluizige slierten. En toch doen we bijna allemaal wel iets waardoor we de veerkracht van onze krullen verliezen. Oeps! In deze blog lees je wat je vooral NIET moet doen om wel veerkrachtige krullen te krijgen.

Wat zijn veerkrachtige krullen?

We hebben het in deze blog dus over de veerkrachtigheid van je krul. Dat wil zeggen, in hoeverre krult de krul terug op het moment dat je hem uitrekt? Dit laat zien hoe sterk en gezond je haar is. Als jouw haar weer in precies hetzelfde krulpatroon* terugspringt, dan mag je trots zijn! Het kan ook zijn dat je haar minder veerkrachtig is. Dan veert het niet zo soepel terug en is het vaak wat futlozer geworden. Misschien is het zelfs wel een ander krulpatroon geworden….


* Wat is een krulpatroon?

Je krulpatroon is de vorm van je krul, de manier waarop je haar opkrult. Dit kan golvend zijn, maar ook heel sterk krullend. Ben je benieuwd wat jouw krultype is? Ontdek het hier.


Zijn mijn krullen veerkrachtig?

Dat kan je dus heel gemakkelijk testen. Neem een pluk in je handen, trek het naar beneden zodat de krul er volledig uitgetrokken wordt en laat dan weer los. Kijk wat het effect is op je krul.

• Springt hij direct terug in zijn oorspronkelijke krulpatroon? Dan heb je veerkrachtige krullen

• Springt hij niet zo gemakkelijk terug maar blijft hij wat slapper hangen? Dan heb je geen veerkrachtige krullen

Wat moet je vermijden om slappe krullen te voorkomen?

Het is voor veerkrachtige krullen heel belangrijk dat je haar gezond is. Denk dus aan een lekker verzorgend masker en de juiste verhouding tussen proteïne en moisture. De juiste beton, zoals ik het uitleg in het salon.

Easticiteit klik hier voor de juiste blog Maar daarnaast dien je je haar ook goed te beschermen. Er zijn een aantal dingen die je moet vermijden, omdat ze de veerkracht van je krullen tegenwerken.

1.Een normale handdoek gebruiken

Gebruik jij nog steeds een katoenen badhanddoek? Oh nee! De vezels van zo’n handdoek zijn groot en ruw. Ze zorgen voor wrijving, blijven haken aan je haar en zorgen er daarmee voor dat je haarschubben open gaan staan en je haar kan afbreken. Denk maar aan een stoffe zetel, dit heeft hetzelfde effect... Maar niet alleen dat. Een badhanddoek neemt ook nog eens zó snel en zó veel vocht op.

vermijd het kammen, borstelen van je haren zonder bescherming (van een conditioner, masker, leave in). Dit veroorzaakt beschadiging, haarbreuk, droog haar, klitten, pluis en; vermindering van de veerkracht.

Geloof me, een microvezel / tetradoek maakt écht verschil. Deze zachte, dunne handdoek heeft juist hele kleine vezels en glijdt zo zonder wrijving over je haar. Het sterke absorptievermogen zorgt ervoor dat er snel en veel water opgenomen wordt, zonder dit echt uit je haar te trekken. Zo behoud je veerkrachtige, pluisvrije krullen.


2. (regelmatig) Hittetools gebruiken

Waarschijnlijk weet je al dat dit niet goed is... Maar blijf je regelmatig je haar stijlen of krullen met een hittetool? Ik ben er geen fan van.

Je beschadigt je haar enorm. Het zorgt niet alleen voor droog en breekbaar haar en gespleten haarpunten, maar ook kan het je krulpatroon een stuk minder sterk maken.

Doe je dit toch af en toe?


De producten van innersense zijn er om je haren te beschermen. Was je haren zoals we het graag zien klik hier indien je het niet meer weet..

We werken steeds op natte haren...

Spray eerst een beetje van de hair love spray in je handen, verdeel deze in je lengtes, en punten. Droog je haar 80% droog met je handen.

Gebruik dan een lekje van de innersense haarolie beide producten bevatten hitte beschermers, en uv protectie.. op naar gezonde haren.

Een aantal tips;

• Probeer een hittetool zo min mogelijk te gebruiken

• Zet de temperatuur niet te hoog en gebruik de tool niet te lang

• Gebruik altijd een hittebeschermer voor je haren


3. Je haar een lange tijd nat houden

Je haar is op zijn zwakst als het nat is. De haarschubben staan dan open en dit maakt je haar heel kwetsbaar. Wrijving langs je kussen, een stoel of je kleding kan veel beschadigingen veroorzaken. De hele ochtend met nat haar rondlopen of er zelfs mee slapen, is dus niet goed voor de veerkracht van je krullen…. Het is het beste om direct het meeste vocht uit je haar te scrunchen met een microvezel handdoek en te diffusen. Heb je geen tijd om uitgebreid te diffusen gebruik dan de plopdoek of een droogkap aan de lucht laten drogen? Adviseer ik pas vanaf type 3BC Zet het dan losjes omhoog met een haarklem, voor een beetje volume.

4. Een willekeurig haarmasker gebruiken

Dat je een haarmasker gebruikt is al heel goed, maar gebruik er wel eentje dat werkt voor jou haren? Niet ieder haarmasker is aan te raden voor jouw haartype. Zo is het belangrijk om eerst te kijken of jij proteïne of moisture nodig hebt. Weet je nog de link naar de blog elasticiteit.

Heb jij….. • Extreem droog haar • Gekleurd, balayage of een permanent in je haren? • Breekbaar of beschadigd haar • Hoog poreus haar • Fijn of medium haar dat stevigheid mist

Dan heb je proteïne nodig. Dat is belangrijk om te weten, want niet ieder soort kan doordringen in jouw haar. Het kan dus zijn dat jij al tijden een haarmasker gebruikt die helemaal geen effect heeft. Tja, dat doet de veerkracht van je krullen niet ten goede!

5. Strakke staarten

Dagelijks een staart dragen of altijd slapen met een te vaste dot in, is niet heel goed voor je haar. Het kan leiden tot verlies van de veerkracht van je krullen en zelfs tot haarbreuk. Wees er daarom voorzichtig mee. Natuurlijk kan je je haar echt weleens vast dragen. Gebruik dan het liefst een zachte scrunchie. En draag jij je haar tijdens het slapen in een pineapple dot? Probeer dan de elastiek zo los mogelijk te doen.

Tenslotte

Je weet nu wat je allemaal moet vermijden om veerkrachtige krullen te behouden. Zie je de rode draad in deze tips al? Lief zijn voor je haar! Krullen zijn gevoelig en je zult ze heel gezond en sterk moeten maken (en houden) voor veerkracht.


Tot de volgende blog.

Lieve groetjes Bianca


185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page