top of page

Welke stylingproducten kies ik voor mijn haar?

Welke stylingproducten kies ik voor mijn haar?


Ben jij klant bij ons in het Haarhuys? Dan hebben wij waarschijnlijk al eens één van onze fantastische producten gebruikt voor het afwerken van je kapsel en je de juiste techniek en uitleg voor het thuisgebruik hiervan meegegeven. Speciaal voor diegene die nog twijfelen of al jaren opzoek zijn naar het perfecte product schrijf ik deze blog. Ik ga je vertellen hoe je een product uitkiest en hoe je daarna thuis het perfecte kapsel creëert.


Waarom een stylingsproduct gebruiken?


Zo... Je komt thuis met je fris geknipte kapsel en de complimenten vliegen je om de oren...Nu moet jij natuurlijk wel je haren na de eerste thuiswasbeurt ook zo mooi krijgen. Zeker als je een feestje of andere belangrijke gelegenheid hebt. Met een stylingsproduct zorg je ervoor dat er leven in je kapsel komt en zie je er verzorgt uit. Wij tonen je in het Haarhuys maar al te graag onze tips and tricks om je haren thuis salonwaardig te stylen. Dan kan jij een afwerking/styling product kiezen dat fijn aanvoelt in je haar.


Hoe kies je de juiste stylingsproducten?


Bij het kiezen van het juiste stylingsproduct moet je letten op een aantal factoren. De dikte en haarlengte zijn het meest belangrijk. De dikte is onder te verdelen in drie groepen:


1. Dun haar


Mensen met dun haar willen door het gebruiken van een stylingsproduct vooral zorgen voor wat volume. Dit is te bereiken met bijvoorbeeld een volume spray die je aanbrengt vòòr het drogen en een texture spray na het drogen.


2. Normaal haar


Heb je geen dun of dik haar, maar zit je er net tussenin? Dan is wellicht een combinatie van een spray en een creme een goede optie. De spray geeft extra volume bij dun haar maar de creme controleert ook eenvoudig dik haar.


3. Dik haar

Wanneer je dik haar hebt, heb je iets minder behoefte aan extra volume. Je hebt aan een creme of een iets meer verzorgende spray(leave in) al meer dan genoeg om je haar in de gewenste stijl te krijgen.Dan is er ook nog het verschil tussen kort en lang haar.


Een aantal producten die fijn zijn om te gebruiken met kort haar zijn:


Verstevigende spray

Door gebruik te maken van een spray zorg je voor een wat lossere look en stevigere haren, zonder dat je haar slap en futloos voor je ogen gaat hangen. Een spray is

erg makkelijk in gebruik want die vernevel je simpel over je haren.

Onze favoriete sprays zijn:


silhouette styling and care (op nat haar)

structure beach spray (op droog haar)

alloxi bombshell spray(op droog haar)

glamtex (op droog haar)


Clay, wax of paste

Je korte kapseltje mag vaak wel wat pittiger voor de dag komen. Hiervoor is een wax/paste ideaal. De één geeft meer shine aan je haar terwijl de ander een matte look geeft. Wrijf de wax eerst goed tussen je handen, zo verwarm je het product en kan je dit beter verdelen door je haar. Deze producten zijn enkel afwerking en gebruik je dus op je droge haren.

Onze favoriete wax:


flexwax osis (mat)

structure paste(mat)

hug matte wax (mat)


Achteraf kan je naar wens nog haarlak of één van de bovengenoemde sprays om op droog haar te gebruiken. Onze go-to haarlak is de silhouette witte(zachte) lak of de zwarte, die is iets steviger. Tot zover de toppers voor kort haar.
Mensen met lang haar kunnen het best gebruik maken van de onderstaande producten:

heb je een bos krullen? Dan verwijs ik je graag naar onze andere blog teksten speciaal voor de krullenbollen.​Bij lang haar heb je veel opties; we beginnen bij het begin:


LEAVE IN

Heb jij last van knopen in je haren? Dan raden wij zeker een leave-in conditioner aan. Deze pas je toe na het wassen en verzorgen van je haren en spoel je niet meer uit. Je haren gaan glanzen, beter borstelen en je knopen blijven ook langer weg. Nog een voordeel is dat het ook verzorgend is en er meestal een heat protectant bij in zit, win win win. Pas op! Steeds zeer zuinig aanbrengen, zo vermijd je dat je je haar gaat verzwaren.

Onze favorieten zijn:

ocrys fullbody leave in (fijn haar)

intercosmo (alle haarsoorten)

De laatste 2 producten zijn echte toppers in hun genre! Wij kunnen niet meer zonder.COMBI LEAVE IN EN SPRAY

De bovenstaande leave ins gaan je haren een stuk handelbaarder maken en je brushing dus vlot laten verlopen. Wil je wel nog stevigheid en volume in je haar dan kan je één van de onderstaande sprays gebruiken. Deze spray je dan meer op de wortel van je haren.


'oright suberb lifting spray (op nat haar)

silhouette styling and care (op nat haar)

alloxi bombshell spray(op droog haar)

glamtex (op droog haar)Achteraf kan je naar wens nog een beetje olie, haarlak of één van de bovengenoemde sprays voor op droog haar gebruiken. Onze go-to haarlak is de silhouette witte(zachte) lak of de zwarte, die is iets steviger. Let op!!! Olie gebruik je enkel van je kapper en verzorgt je haren niet. Koop je haarolie in een supermarkt of drogist, dan zit deze vol siliconen die je niet mee uitwast, waardoor je haar gaat verstikken en er geen masker of conditioner meer gaat doordringen.Zoals je hebt gemerkt komt de klassieke mousse niet aan bod. In het salon gebruiken wij wel mousse, maar dit vergt veel ervaring en een sneltempo brushen. Het is geen gemakkelijk product om thuis mee aan de slag te gaan je gebruikt al snel te veel en het gaat plakken en/of hard worden.


Heb je nog vragen? Contacteer ons dan gerust of kom langs in het salon. Al deze producten kan je ook terug vinden op onze webshop.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page