professionele producten
Heb jij zelf professionele haarverzorging- of stylingproducten van de kapper in huis?
Ja? Dan zijn onderstaande vragen misschien weleens aan jou gesteld.
Nee? Dan heb jij onderstaande vragen zelf misschien weleens aan iemand gesteld.
Wat zijn de verschillen tussen haarproducten van de kapper en van de drogist? Waarom zijn professionele haarproducten duurder dan producten van de drogist?
Wij krijgen deze vragen regelmatig. Niet verwonderlijk, omdat wij in het haarhuys professionele haarproducten verkopen. En we weten allemaal dat je voor een professionele shampoo meer geld betaalt dan aan een shampoo van bij de drogist. Maar betekent dit dan automatisch ook dat 'duurder' beter is? Vaak wel, maar dat komt natuurlijk niet door de prijs. Waar het wel door komt, leggen we je in deze blog haarfijn uit!
We kunnen niet alle producten over één kam scheren. Er zijn altijd uitzonderingen. Hier beschrijven we het onderscheid enigszins ongenuanceerd. Want op deze manier kunnen we de verschillen het makkelijkste uitleggen.
Daarnaast zijn we van mening dat haarproducten bij de drogist ook hun werk doen. Professionele haarproducten doen hun werk alleen beter, en zijn meestal minder agressief. Welk van de 2 jij kiest, is puur een kwestie van wat je wil en wat je budget is. De uitzonderingen zijn specialistische en medische oorzaken, zoals haaruitval, schilfers, psoriasis, vette hoofdhuid, jeuk, etc
Wil je hier wat aan doen, dan ontkom je niet aan professionele haarproducten.
1. In professionele haarproducten zitten minder schadelijke stoffen
In haarproducten zitten veel stoffen. Bekende daarvan zijn siliconen en sulfaten. Als je een beetje bekend bent met deze stoffen, dan trek je bij het lezen van deze woorden misschien al een vies gezicht. Het zijn immers stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je haar. Mocht je er nog niet mee bekend zijn, dan geven we hieronder eerst een korte uitleg over soorten siliconen en sulfaten.
Siliconen
Siliconen gaan als een jasje om je haar liggen, laten het haar dikker lijken en geven het glans. Hierdoor ziet je haar er gezonder uit. Maaaaar…..
Je hebt veel verschillende soorten siliconen, maar grofweg zijn het: niet oplosbare siliconen en (in water) oplosbare siliconen.
De niet oplosbare siliconen gaan om je haar zitten en zijn moeilijk te verwijderen. Het aantal siliconen stapelt zich na iedere wasbeurt op, wat je haar aanzienlijk zwaarder maakt. Het kan menig haarschacht zelfs volledig afsluiten, waardoor verstikking optreedt en je haar droog wordt. Bovendien kunnen niet oplosbare siliconen alleen worden verwijderd met agressieve reinigers .En die verwijderen meer dan je lief hebt: ook de natuurlijke oliën worden van je hoofdhuid en haar geschrapt, wat ook kan leiden tot droog haar.
De oplosbare siliconen zijn een wat ander verhaal. Zo zijn er siliconen die na een uurtje alweer 'vervliegen' of automatisch oplossen (en hun werk al hebben gedaan). En er zijn siliconen die speciaal in water oplossen. Een simpele wasbeurt zonder agressieve reinigers, is dan al voldoende om ze te verwijderen.
Sulfaten
Sulfaten verwijderen vetten en residu van je haar en hoofdhuid en reinigen op die manier je haar (en hoofdhuid).
Er zijn sulfaten in verschillende gradaties. Zo bestaan er agressieve sulfaten en milde sulfaten. Je herkent agressieve sulfaten vooral aan veel schuim tijdens het inmasseren van een shampoo. Heb je minder schuim? Dan reinigt dat niet per se slechter. Waarschijnlijk bevat de shampoo die je gebruikt dan een mildere sulfaatvariant.
Agressieve sulfaten verspreiden zich ongeremd door je haar en spoelen lomp gezegd alles weg wat op hun weg komt. Elk stukje vuil, elk restje stylingproduct en elke minuscule druppeltje talg. Niets wordt gespaard. Het grootste nadeel schuilt in de verwijdering van de natuurlijke talg die je hoofdhuid aanmaakt. Deze houdt je haar juist gezond. Als het verdwijnt, vergroot je de kans op hoofdhuidproblemen.
Milde sulfaten slagen er ook in om je haar te reinigen, maar doen dit voorzichtiger. Dit is veel aangenamer voor je haar. Natuurlijke talg wordt bijvoorbeeld minder snel geschraapt, zodat de kans wordt vergroot dat je haar, en je hoofdhuid gezond blijft.
Weetje 1: Een sulfaatvrije shampoo is niet sulfaatvrij, maar bevat een bijzonder milde variant.
Weetje 2: Als je je haar wast met een sulfaatvrije shampoo, dan zal deze weinig schuimen. Was je je haar direct nog een keer, dan zul je zien dat er meer schuim bij komt. Dit betekent dat je haar al schoon is.
Voorbeelden van hoofdhuidproblemen en haaruitval
Waar zit dan het verschil in?
Niet oplosbare siliconen en agressieve sulfaten kosten minder geld om te produceren dan oplosbare siliconen en milde sulfaten. Maar niet oplosbare siliconen en agressieve sulfaten zijn ook slechter voor je haar dan oplosbare siliconen en milde sulfaten.
Je raadt het al…de eerste zitten in haarproducten van de drogist. De tweede zitten in professionele haarproducten.
Dat is dus al één verklaring voor het feit dat professionele haarproducten duurder zijn.
2. In professionele haarproducten zitten betere ingrediënten
Betere & Gemodificeerde Ingrediënten Een baanbrekend molecuul met verjongende eigenschappen uit de onbegaanbare diepten van de Stille Oceaan. Een zeldzaam vruchtenextract met ongekende hydraterende eigenschappen, die alleen te vinden is in het Amazonegebied van Brazilië.
Oké. Bovenstaande is enigszins overdreven, maar de boodschap is waarschijnlijk helder. De ingrediënten waarmee professionele haarproducten worden ontwikkeld, zijn in de meeste gevallen schaarser, maar ook beter dan die van de drogist.
En omdat ze moeilijker te winnen zijn dan ingrediënten in haarproducten van de drogist én omdat ze nog weleens worden gemodificeerd (lees: worden verbeterd) in een laboratorium, kosten ze ook meer geld.
En dat is reden nummer 2 voor het prijsverschil tussen haarproducten bij de drogist en de kapper.
3. In professionele haarproducten zitten hogere concentraties
Last but not least. Onze professionele Producten bevatten hogere concentraties ingrediënten dan haarproducten van de drogisterij.
Dat betekent het volgende. Als je een druppel shampoo van de drogist in je handen doet, en je doet vervolgens een even grote druppel professionele shampoo in je andere hand, dan zitten in de laatste druppel meer ingrediënten.
Je kunt dus simpelweg minder van het professionele haarproduct gebruiken, om 'hetzelfde' resultaat te bereiken als van het product bij de drogist.
En als je daar dus rekening mee houdt, dan maakt dat een professioneel haarproduct beter betaalbaar, omdat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen.
We hopen dat je antwoord hebt gekregen op je vragen, indien er nog iets niet duiedelijk is? Je weet ons te vinden.
Onze webshop staat vol met fantastische producten.
Maar nog enkele belangrijke toppers zijn onze lijnen van;
*Mas newen ons kleinste gamma van slechts 3 producten
*Curly star voor onze kleinste sterren
Doei Lotte en Patsy
Commenti