top of page
  • Foto van schrijverBianca

Je krullen in de winter

Bijgewerkt op: 26 nov. 2022

Hoe bescherm je nu het beste jouw krullen in de winter?

Behandel je haren(krullen) als porselein, ze zijn sowieso al heel breekbaar laat staan in de winter, met het koude vriesweer, warme temperaturen binnen...en koude temperaturen buiten...mutsen en sjaals op en af.. haal je haren rustig uit de knoop, gebruik hiervoor een beetje natuurlijke sesamolie, laat goed inwerken en borstel deze dan rustig door.

Neem gerust eens wat extra me time met een diep voedend haarmasker.


Soms hebben je haren in de winter wel eens een deepco met proteïne nodig, zeker als je veel last hebt van knopen, of onhandelbaar haar... lees ook zeker onze post over knopen..


Ik neem je graag even mee op skiverlof.

Ik maakte een filmpje van hoe ik vorig jaar op skiverlof de 1 ste keer met mijn nieuwe krullen omging.. want 2 jaar geleden had ik nog stijl haar.. als je dan van vriendinnen te horen krijgt op het terras aan de skipiste 'hey, jij hebt helemaal geen skihaar' dan is mijn opzet zeker geslaagd.. niet?

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik elke dag wel wat knoopjes onderaan uit mijn haren moest halen, want met het schuren, van de jas en de sjaal heb ik daar sowieso last van..

Ik nam geen shampoo mee, mijn haren zijn die week ook maar 1 x gewassen...

Ik ben zo benieuwd naar jullie ervaringen....

Tip; naai gerust een satijnen stukje stof in de binnenkant van je muts, zo heb je minder last van pluis, knopen, en electriciteit.


De routine in de winter;

Gebruik na de leave inn een beetje olie om het vocht goed in de haren te houden.

Welke olie kan je gebruiken?

Deze sealt de leave inn (het vocht) in de haren.

En zorgt zo voor extra vocht.

Na de olie breng je zoals anders de gel aan.

Glycerine; Probeer glycerine te vermijden in de winter.

Deze kan ervoor zorgen dat het vocht aantrekt, en dat wil je in de winter juist niet.

Want dan gaan de haren nog meer pluizen.


Heb je al vanalles geprobeerd en je haren blijven pluizen, kijk eens naar je ingredieenten, en kijk eens wat er gebeurt als je de glycerine, of aloe vera weglaat, of zjn de producten echt zo top? Dan kan je ze best even sealen met een lekje olie.
Heb jij nog leuke tips om de winter door te komen???


Fijne vakantie, veel winterpret, en vooral genieten en voorzichtig zijn he...

See youLieve groetjes Bianca


Recente blogposts

Alles weergeven

Pluis....

Knopen

Comentarios


bottom of page