top of page
  • Foto van schrijverBianca

Roos of een droge hoofdhuid: wat is het verschil?

Roos of een droge hoofdhuid: wat is het verschil?

roos of schilfers worden vaak verward met een droge hoofdhuid. Hoe weet je of de jeuk op je hoofd wordt veroorzaakt door roos, of door een extreem droge hoofdhuid? Dit zijn de verschillen:


Roos of schilfers worden veroorzaakt door een overschot aan talg. Dit type roos wordt veroorzaakt door een type eczeem. Andere tekenen van seborroïsch eczeem zijn bijvoorbeeld een vette, rode, schilferige huid.

Roos wordt vaak getriggerd door een schimmelinfectie, terwijl een extreem droge hoofdhuid eerder wordt veroorzaakt door omgevings- en leefstijlfactoren.

Bij roos zijn de schilfers groter en vetter dan bij een droge hoofdhuid(losse kleine schilfers).


Een belangrijke eerste stap. Aan de kant met head and schoulders of andere agressieve supermarkt shampoos! deze triggeren je talgproductie en strippen je hoofdhuid volledig waardoor er geen goede ph balans van je hoofdhuid is...


Shampoos met sulfaten produceren misschien veel schuim, maar gaan ook je huid irriteren. Als je last hebt van jeuk op je hoofd, overweeg dan om een hydraterende, sulfaatvrije shampoo te gebruiken met natuurlijke ingrediënten, zoals onze oright, jean paul myne,of onze allernieuwste aanwinst de shampoo van Mas Newen. Deze voedende shampoo zal niet alleen de gezondheid van je hoofdhuid verbeteren maar ook je haar versterken.
Zet de temperatuur wat lager.


Een hete douche voelt heerlijk aan, maar het droogt je huid erg uit. Kies voor minder heet water bij het wassen van je haar. Je droge hoofdhuid (huid) zal je dankbaar zijn.

als je hoofdhuid extreem droog is, heb je misschien ook erg droog haar. De hoofdhuid produceert talg om je haar te hydrateren en te beschermen tegen vochtverlies. Maar als je hoofdhuid onvoldoende talg produceert, merk je dit ook aan je lokken. Na de shampoo komt steeds conditioner dit is de basisregel en maakt dat je haarschubben die openstaan door je shampoo weer sluiten. zo kan je je haren goed doorkammen en zijn ze terug gehydrateerd.


Stap 3

De meeste mensen slapen op katoenen kussenhoezen. Maar katoen is eigenlijk geen ideale stof voor een kussenhoes. Waarom? Katoen bevat ruwe vezels, die je haar en hoofdhuid kunnen uitdrogen. Het resultaat? Een droge, jeukende hoofdhuid!Probeer in plaats daarvan onze beauty Pillow, gemaakt van zacht satijn dit gaat een jeukende hoofdhuid niet irriteren. je zweet minder en hebt minder wrijving op je hoofdhuid.

Lees meer op onze blog van de kussenslopen.


Je kan ook je hoofdhuid van binnen uit voeden veel mensen reageren via hun hoofdhuid op lactose. probeer even te minderen met je lactose inname en kijk of dit helpt.

Lekkere opties zijn cocosyoghurt, havermelk, amandelmelk, indien je hopelijk geen noten allergie hebt.


neem eventueel extra vitamines zoals yummygums en probeer zeker je 2 liter water binnen te krijgen per dag zodat je ook van binnenuit zorg draagt voor je hoofdhuid en haar.


Stap 4 Essentiële olieën

Essentiële watte?

Ja hoor, je leest het goed!!!

Soms gaan we zelfs helemaal terug naar de natuur, weg met al die rommel..

Sinds 2015 ben ik Bianca bezig met alles wat met de natuur te maken heeft.

Aromatherapie is daar een zeer groot onderdeel van. Mijn interesse kwam er door aanhoudende problemen, met mijn eigen lichaam, en met gezondheidsproblemen van mijn 2 kinderen. Ik ga hier niet over uitweiden, maar vraag me er in 't salon gerust naar.

Dus schilfertjes, jeuk, en zelfs psoriasis en essentiële olieën?

Wat kunnen ze betekenen;

Een betere haargroei, sterkere haarwortels, en het haar doen glanzen, wondjes aan de hoofdhuid genezen…: Roomse kamille kan er allemaal voor zorgen. De werkzame krachten van kamille zijn al heel lang bekend. Daarom gebruiken we graag kamille.

Het is een weldaad voor je haar en hoofdhuid. Het heeft een geneeskrachtige werking, zit boordevol antioxidanten en is een ontstekingsremmer en wondheler. Kamille helpt bij huidirritatie en oppervlakkige wondjes, is rustgevend voor de overgevoelige huid, is aangewezen bij mensen met droge huid, eczeem, psoriasis. Ook bij roos heeft kamille al zijn meerwaarde bewezen. Als behandeling voor psoriasis stellen we zelfs voor om het hydrolaat van Kamille in te nemen, maar daarover in het salon meer.

Ook Geranium is een topper voor haar-en hoofdhuidproblemen.

Gebruik de hydrolaten van geranium eens als hoofdlotion, en kijk wat je ermee kan bereiken?

Van binnenuit, aan je lichaam werken, is natuurlijk ook super belangrijk.

Een goed voetbad met magnesium korrels, een kuur met de kurkumaboost?

Ik kan nog wel even doorgaan.

Heb je ergens een kwaaltje, en zie je het einde van het bos niet meer? Reserveer dan een adviesgesprek, en we kijken samen wat we voor je kunnen betekenen, liever discreet? Reserveer dan je adviesgesprek om 17.30 uur kunnen we gerust de rolluiken sluiten, en rustig praten. Weet ik het ook niet meer? Ik heb snel een hulplijn ter beschikking. Een topdame met meer dan 30 jaar ervaring in de natuurlijke, aromatische wereld ons Creosa.

Voila, dat was weer een hele boterham om te lezen.


!!!!!Uiteraard ben ik geen dokter, en wil ik enkel maar helpen, ik kan je garanderen dan ik reeds meerdere mensen al kon helpen. Daarom deze post, kan ik echt niets voor je betekenen in dit verhaal verwijs ik je uiteraard door naar een arts, of dermatoloog!!!!!


Heb je vragen? Of een onderwerp dat je nog niet voorbij zag komen?

Stel ze me gerust.

Dikke knuffel BiancaSensetive scalp balancing serum brengt de hoofdhuid terug in balans, en geeft rust aan de hoofdhuid. Werkt super tegen jeuk, en schilfers.


Mas Newen onze laattse nieuwe aanwinst 100% natuurlijke probiotische shampoo (moisture) conditioner (proteïne) en bodywash brengt de natuurlijke ph waarde terug in balans.

Hydrolaat Roomse Kamille versterkt en verzacht de hoofdhuid, anti ontsteking ook perfect om in de nemen

Hydrolaat van geranium brengt de hoofdhuid terug in balans

Recente blogposts

Alles weergeven

Haaruitval

Comments


bottom of page